Zioła – to rośliny, których nadziemne pędy są soczyste, miękkie, słabo zdrewniałe, najczęściej zielone. Ich łodygi obumierają pod koniec sezonu wegetacyjnego. Cykl rozwojowy tych roślin może być roczny, dwuletni lub wieloletni (byliny). Zawierają substancje wpływające na metabolizm człowieka. Wśród gatunków można wyróżnić gatunki przyprawowe, lecznicze.
Wyświetlanie 1–16 z 21 wyników
-
BAZYLIA
Czytaj dalej -
CZĄBER
Czytaj dalej -
ESTRAGON
Czytaj dalej -
KOLENDRA
Czytaj dalej -
LIŚĆ LAUROWY
Czytaj dalej -
LUBCZYK
Czytaj dalej -
MAJERANEK
Czytaj dalej -
MELISA
Czytaj dalej -
MIĘTA
Czytaj dalej -
OREGANO
Czytaj dalej -
PIETRUSZKA
Czytaj dalej -
ROZMARYN
Czytaj dalej -
RUKOLA
Czytaj dalej -
SELER LIŚCIOWY
Czytaj dalej -
STEWIA
Czytaj dalej -
SZAŁWIA
Czytaj dalej